Alveus Rarities

Optimaal theegenot voor iedereen die van iets bijzonders houdt

Dit zijn sommige van de meest kostbare rariteiten die er bestaan. Van veel deze theeën worden er slechts enkele kilo’s per jaar geoogst, hun speciale karakter en unieke aroma’s worden al eeuwen verbouwd en verfijnd.

U kunt zich verheugen op de beste en meest kwalitatieve oogsten uit onder andere Indonesië, Korea, Rwanda, China, India, Nepal, Taiwan en Japan. Om op de juiste manier van deze rariteiten te kunnen genieten moet het water zacht en gefilterd zijn. Vooral de meeste verfijnde theeën zullen alleen hun verrukkelijke aroma’s ontwikkelen wanneer de juiste kooktemperatuur en weektijd in ogenschouw worden genomen.

De hoeveelheid delicate blaadjes dat geoogst wordt is meestal beperkt en de plantages waarop deze verbouwd worden zijn zeer klein. Kies meteen uw favoriet want de voorraad van onze rariteiten is beperkt.

Met dank aan de moderne verpakking zijn deze blikken niet alleen een streling voor het oog, ze bieden ook de ideale bescherming tegen vocht, licht en andere omgevingsfactoren. De thee blijft daardoor voor lange tijd vers en is aromatisch en visueel aantrekkelijk.

Sorteer op
 • -30%

  Green Jade Hua Wo 1st Grade
  Green Jade Hua Wo 1st Grade

  Parels uit de natuur. De groene blaadjes en hun delicate witte pluisjes worden met de hand tot kleine spiraalvormige parels gerold. Deze thee heeft een heerlijk bloemige geur, een diepe, licht bittere smaak en de infusie is licht.

  € 27,00 € 19,00
 • -29%

  Jasmin Qucha Imperial
  Jasmin Qucha Imperial

  Een groene thee van fijne donsachtige topjes met een geur die zijn weerga niet kent. De kleur is wit-groen, zeer helder. De smaak is krachtig met een zachte afdronk.

  € 31,00 € 22,00
 • -31%

  Pi Lou Chun Spring Beauty
  Pi Lou Chun Spring Beauty

  Tijdens de maanden mei en april worden nieuwe blad, knop en de twee jongste blaadjes van de theestruik geoogst en verwerkt tot deze bijzondere thee. De smaak is veel zachter dan de zomeroogst en licht zoet.

  € 29,00 € 20,00
 • -28%

  White Monkey 1st Grade Deluxe
  White Monkey 1st Grade Deluxe

  Voor deze thee worden enkel de fijnste jonge blaadjes gebruikt en de delicate knoppen. De zijdezachte, milde, bloemige smaak maken deze thee tot een ultiem genot.

  € 18,00 € 13,00
 • snel weg

  Snowy Yaoyan 1st Grade
  Snowy Yaoyan 1st Grade

  De blaadjes hebben kleine zilverkleurige haartjes en worden zorgvuldig tot kleine bolletjes gerold die resulteren in een lichtkleurige thee met een onvergelijkbaar levendig en knapperig karakter.

  € 23,00 € 13,00
 • White Dragon Silverneedle
  White Dragon Silverneedle

  Deze witte thee groeit tussen ijzige watervallen en kristalheldere meren en wordt geoogst in de lente. Hemelachtige frisheid wordt gereflecteerd in delicate aroma’s. Je proeft een zachte zoetheid van sappige honingmeloen.

  € 25,00
 • Jasmin Silverneedle
  Jasmin Silverneedle

  De delicate knoppen van de theeblaadjes worden met de hand geoogst en daarna 7 dagen lang met de jasmijnbloemen vermengd zodat ze het (zoete) aroma van de jasmijn bloemen overnemen.

  € 21,00
 • Rukeri White Highlands
  Rukeri White Highlands

  Het tropische klimaat en de rijke vulkanische grond verbeteren de groei van deze thee die een ongelooflijke hoeveelheid van verschillende smaken bevat.

  € 23,00
 • -24%

  Golden Beauty-Pearls Huang Di
  Golden Beauty-Pearls Huang Di

  Een fantastische oolong thee, als vloeibaar goud in uw tas en met een onderscheidend aroma. Zijn lichte Assam karakter wordt vergezeld door een tedere zoetheid en heeft ook een licht pittige toets.

  € 25,00 € 19,00
 • -29%

  Himalayan Forbidden Kingdom
  Himalayan Forbidden Kingdom

  Op een van de hoogste toppen van het Himalaya gebergte, op meer dan 1800 meter, groeien deze theeblaadjes heel langzaam. Hierdoor krijgen ze de kans om een bijzonder intensief chocolade achtig aroma te ontwikkelen.

  € 21,00 € 15,00
 • -30%

  Formosa Oriental Beauty
  Formosa Oriental Beauty

  Deze mild-aromatische oolong krijgt door lichte roostering een aangenaam bittertje en een wat nootachtig, zoet, fruitig aroma. De blaadjes van deze thee werden met de hand gerold. Dit is in Taiwan een van de populairste oolongs.

  € 37,00 € 26,00
 • -17%

  Assam SFTGFOP1 Tonganagaon
  Assam SFTGFOP1 Tonganagaon

  De sterke mout smaak is in perfecte harmonie met de zoete honing accenten. De warme goudbruine thee zorgt ervoor dat alle delicate specerijen in deze thee naar voren komen.

  € 18,00 € 15,00
 • -33%

  Golden Black Tea Jin Quin Bao
  Golden Black Tea Jin Quin Bao

  Één blad en één knop, dat is het geheim van deze thee, welke ook bekend staat als ‘gouden lente’. De naam betekent ‘gevlekt luipaard’ en dankt de thee aan zijn donkere en licht gele blaadjes.

  € 18,00 € 12,00
 • -29%

  Java Halimum Red Dragon
  Java Halimum Red Dragon

  Naga Merah, met zijn diepgroene blaadjes, groeit op de idyllische berg Halimum in het westen van Java, ver weg van het stedelijk gebeid.

  € 21,00 € 15,00
 • -22%

  Formosa Sun Moon Lake
  Formosa Sun Moon Lake

  Deze thee is afkomstig van de theeplantages rond het Zon-Maanmeer in Taiwan. Het is een mild – aromatische, geroosterde thee. Door het roosteren krijgt hij een goudachtige, oranjerode kleur.

  € 37,00 € 29,00

Aanbieding

Taiwan Pi Lo Chun € 6,20 € 4,90
© 2020 Qualithee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel